Diffo Analysis

En nyckelfärdig tjänst för att ta reda på hela företagets ekonomiska situation. Utförs av vår interna finansexpert.

Finansiell nulägesanalys

En finansiell nulägesanalys som jämför er mot liknande operatörer, utifrån det avgör vi passande åtgärder för öka er lönsamhet.

Ekonomisk prognos

Eknomisk analys och prognos av hela företaget, inklusive operativ och administrativ verksamhet.

Uppföljning

Regelbundna möten med våra experter för ekonomisk uppföljning och planering.

Med vår analystjänst får ni tillgång till Diffos mjukvaruplattform och stöd av erfarna finansexperter. Att upprätthålla företagets ekonomi kräver ett ständigt arbete med fokus på långsiktiga mål. Vi har därför utvecklat en process som gör det möjligt för våra kunder att untan ansträngning implementera rutiner som sätter lönsamheten först.

Planering och övervakning av företagens lönsamhet skapar skydd mot utmaningar som uppstår från affärsmiljöer, såsom prisfluktuationer eller förändringar i leveranskedjor. Med hjälp av tjänsten Diffo Analysis vill vi hjälpa transportföretag att skapa en lönsam verksamhet som står starkt i låg så väl som högkonjunkturer.

Vår analystjänst ger ett perspektiv på företagets ekonomistyrning och verktyg för att tolka dina egna ekonomiska siffror djupare. Som en konkret fördel jämför vi de ekonomiska siffrorna för din verksamhet med andra liknande operatörer och ger rekommendationer om hur du kan göra din verksamhet mer lönsam.

Tjänsten Diffo Analysis lämpar sig för logistikföretag där ägaren lägger stor del av sin egen tid på att driva den dagliga verksamheten. Tjänsten lämpar sig perfekt för dem som inte har tillräckligt med tid för att skapa planer för framtiden.

Analystjänsten hjälper också till att se på verksamheten ur ett nytt perspektiv, om ditt företag har kört fast i samma hjulspår, när ni ni drivit företaget på samma sätt i åratal, och företagets ekonomiska situation inte har förbättrats. Med hjälp av vår analystjänst kan du förstå var dina pengar används mest effektivt.

Med tjänsten får du hjälp av en erfaren expert för att effektivisera din företagsverksamhet. Dessutom har du tillgång till de beräkningar och rapporter som ni enkelt genererar i Appen.

Med hjälp av vår analystjänst får du också lära dig hur du bäst själv hittar och gör observationer med hjälp av programvaran Diffo.

1. Kartläggning av nuläget – en finansiell nulägesanalys

  • Beräkna kostnadsstruktur och lönsamhet för nuvarande fordonsflotta.
  • Kartläggning av rutter och olika aktiviteter.

2. Analys

  • Analysera kostnadsstruktur och prestanda för varje fordon
  • Jämför er med liknande operatörer
  • Expertrekommendationer på åtgärder för att öka lönsamheten
  • En ekonomisk prognos för hela företaget

3. Kontinuerlig support och övervakning

  • Regelbundna möten för att följa verksamhetens utveckling
  • Slutrapport om resultatet av tjänsten
Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret nedan för att höra mer om tjänsten Diffo Analysis.